Kuudes Projektinhallintapäivä TTY:llä

Kesäkuun seitsemäntenä päivänä lämpimän kevätauringon säteiden tunkeutuminen tiheän kasvillisuuden lomasta Hervannan takametsissä sijaitsevaan kotiluolaan havahdutti tutkivan perv-journalistin päivittämään ajatuksiaan digistä, IoT:stä ja projektien hallinnasta.

Väsymättömän tiedonjanoinen journalistimme sonnustautui huomaamattomaan valepukuun (rento kauluspaita ja farkut) ja hiippaili kiertotietä mukaan suureen kansainvaellukseen, joka soljui TTY:n kampusalueelle heti aamusta alkaen.

Nimittäin Hervannan takametsien yliopiston Tietotalon isoimmassa auditoriossa vietettiin kuudetta jokatoisvuotista Projektinhallintapäivää, jossa kolmen mainitun teema-aiheen lisäksi oli jälleen tarjolla maittavat ilmaiset kahvit lisukkeineen (hörps ja röyh, toim. huom.) kahteen otteeseen päivän mittaan.

Vakaiden ja vankkojen yhteistyötahojen PRY:n (www.pry.fi) ja Pitky:n (www.pitky.fi) lisäksi päivän puhujakaarti koostui yhdeksästä asiantuntijasta läheltä tai kauempaa, unohtamatta parhaiden opiskelijaprojektien palkitsemista Pitky:n stipendeillä.

Tutkivan perv-journalistimme (tietoturvalliseen) muistivihkoon jäi päivän antina lyijykynämerkintöinä mm. seuraavaa;

– Puolella maailman ihmisistä ei ole pääsyä internettiin, toisaalta puolella on. (Jotenka tutkiva perv-journalistimme ei olekaan mikään kummajainen nihilisti ?)

– Pitää muistaa mikä tai kenen ongelma ratkaistaan ? Onko sille oikeasti tarvetta ?

– Pilottikäyttö eli pilotointi ON hyödyllistä, vaikka pienellekin piirille, aina tulee hyvää palautetta ja itse ei kaikkia asioita huomaisikaan. Kannattaa siis julkaista esim. www-sivusto aikaisin, ja KERTOA SELVÄSTI että se on koekäyttöversio (eli esiversio). Asiakasta kannattaa kuunnella herkällä korvalla. Käyttäjät suhtautuvat sellaiseen mielenkiinnolla ja uteliaisuudella.

– Projektilla pitää olla selkeä omistaja, jonka kaikki tietävät. (Hyvä lisä on jos omistaja on selvä, oikolukijan huomio)

– Viestintä on edelleenKIN kompastuskivi projekteissa ja muutenkin kaikessa toiminnassa (kannattaisiko valveutuneiden ohjelmistotyöläisten vaihtaa uraa viestintäkonsulteiksi…?).

– Teknologiaa voi kopioida, ihmisiä ei. Vielä.

– Mikä pitää porukan töissä ? Osaamisen kehittäminen, viihtyvyys, johtamisen kehittäminen.

– Projektiluola on projektin ydinporukan yhteinen työskentelytila, se parantaa huimasti tiedon kulkua.

– Erään luokittelun mukaan projektin tärkeimmät työkalut ovat: puhelin, sähköposti, excel, poverpoint. (Ennenvanhaan vastaavat asiat olivat kahvipöytä, paperi ja lyijykynä, latojan huom.)

– Pitäisikö joka projektissa olla myös tekninen projektipäällikkö ?

– Projekteissa on aina haasteita, pieniä sivuhyppyjä ja taka-askeliakin tulee joskus.

– Avoin data eri lähteistä ja pikkunäppärät “rakennussarjat” räjäyttävät IoT-laitteiden käyttökohteet ja -tavat.

– Kansalaisten digipalveluita voi selailla mm. uudistuvilla www.suomi.fi- ja www.esuomi.fi-sivuilla.

Käytäväpuheissa kahvittelun lomassa haikailtiin lisää teemapäiviä ja etenkin Oliopäiviä, mukavana sivuhyötynä on vanhojen tuttujen tapaaminen, sillä paljon muitakaan tilaisuuksia kohdata entisiä kollegoita ja kumppaneita ei taida kylällä ollakaan (!).

Jos luet tätä virkettä, niin tämän päivän herkkähipiäisen nyyhky-yhteiskunnan lyhenne TLDR (too long, didn’t read) ei koske sinua. 😉

Jaa niin, tämä lienee jäävä viimeiseksi TTY:llä järjestetyksi Projektinhallintapäiväksi, sillä tamperelaiset yliopistot yhdistyvät vuoden 2019 alussa joksikin suureksi ja mahtavaksi.

Tarkempi päivän ohjelma ja luennoijien pdf-materiaalit löytyvät seittisivulta.

Tutkivan perv-journalistin kertomuksen merkitsi kuullun perusteella muistiin Tensu.

Kuvat: Matti Vuori.

This entry was posted in events, news and tagged , , . Bookmark the permalink.