Tietotekniikan yö vakiinnutti asemansa

Tietotekniikan yö 3.0 vietettiin keskiviikkona 11.10.2017 klo 18-01 salissa TB104. Tällä kertaa tapahtuman järjestelyistä oli pääasiallisessa vastuussa Tietoteekkarikilta. Tietotekniikan labran vastuulle jäi lähinnä löytää mielenkiintoisia esiintyjiä höpisemään, hehkuttamaan ja pohdiskelemaan tietotekniikan syvintä olemusta mitä erilaisimmista näkökulmista.

Labran henkilökunta on e-rit-täin otettu siitä, että viime vuosien jälkeen opiskelijat halusivat järjestää Tietotekniikan yön, kun labran kiristetyt resurssit eivät valitettavasti järjestelyihin riittäneet. Voimme suorastaan sanoa, että Tietotekniikan yö on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Tampereen IT-skenen valovoimaisimmista häpeningeistä. Tapahtuman taso oli asetettu kahdella ensimmäisellä iteraatiolla:

Kiitämme killan opintovastaava Olli Elorantaa, kaikkia muita kilta-aktiiveja, Ruffea, kaikkia esiintyjiä, yöpalasponsori SWD:tä, kahvin keittäjiä, striimaajia sekä jokaista paikalle saapunutta henkilöä! Labran henkilökunta toivoo, että Tietotekniikan yö 4.0:ssa saadaan jälleen kuulla myös opiskelijoiden omista projekteista!

Palautetaan vielä mieleen joitakin muistikuvia yön tapahtumista:

Juontajina toimivat Johannes Martikkala Tietoteekkarikillasta ja…

… Billy Brumley Tietotekniikan laboratorion kryptografian tutkimusryhmästä. Myös Ruffe istui läpi koko ohjelman jykevästi paikoillaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yö aloitettiin luennoilla asiasta:

Mutta hyvin nopeasti päästiin myös asian viereen. Labran näyttelijä Matti “Bitti” Rintala oli taas ehtinyt kehitellä uuden roolihahmon, joka saapui luennoimaan meille PC++:sta eli Politically Correct C++:sta:

Nyt kaikki poliittisesti korrektit koodarit käyvät downloadaamassa tarpeellisen headerin.

 

Yön vauhdikkaimmassa esityksessä Pietari Heino innosti kaikkia kokeilemaan itse, mitä pienellä vaivalla ja kiinnostuneella asenteella voi saada aikaan. Pietari esitteli harrasteprojektinsa Nyssetutkan toteutusta varsin selkeästi.

Nimestään huolimatta Tietotekniikan yö on aina ollut varsin poikkitieteellinen tapahtuma. Aikaisempina vuosina olemme perehtyneet erityisesti historiaan. Tänä vuonna vuorossa oli filosofiaa:

Ensimmäistä kertaa saimme myös naapurilabramme Signaalinkäsittelyn mukaan Tietotekniikan yöhön:

Side-channel attacks in Finland by Cesar Pereida Garcia:

Kiitämme yöpalasponsoria yöpalan lisäksi myös sielun ravinnosta:

Puoli yhden maissa alkoi loppu jo häämöttää:

Ensi vuottakin alettiin jo suunnitella:

Huippua! Odotamme jo innolla Tietotekniikan yö 4.0:aa ja tietoturmaesitystä sekä kaikkia muita opiskelijoiden ja kenen vaan muunkin esityksiä!

Teksti: Essi Isohanni kaikkine kollegoineen

Kuvat: Kari Systä ja Tero Ahtee

This entry was posted in events, news, teaching and tagged , . Bookmark the permalink.