Koko valtakunta pohtii sähköisiä tenttejä

TTY:n sähköisen tentin tilassa käytössä oleva EXAM-ohjelmisto on toteutettu kahdenkymmenen suomalaisen korkeakoulun yhteistyöhankkeena. EXAM-konsortio järjesti keskiviikkona sähköistä arviointia käsittelevän Akvaariorakkautta?-seminaarin. Olin paikalla edustamassa opettajan näkökulmaa kertomalla Johdatus ohjelmointiin -kurssin sähköiseen tenttiin siirtymisestä.

linjakkuus

Johdatus ohjelmointiin -kurssin sähköisen tentin kehittämisen pohjana oli opetuksen linjakkuuden periaate. Linjakkaassa opetuksessa koko opetuksen suunnittelun pohjana on opettajan asettamat tavoitteet, joiden pohjalta kaikki opetuksen sisältö suunnitellaan. Näin toimien arviointikin on linjassa sen kanssa, mitä opintojaksolla on muuten tehty.

Yllä pari kuvaa kalvosetistäni. Jos aihe kiinnostaa enemmän, niin koko kalvosetti ja esitykseni on katsottavissa seminaarin nettisivulla. Tietotekniikan laitoksella sähköistä tenttiä on käytetty muillakin kursseilla kuin Johdatus ohjelmointiin, esim. tietoturvallisuuteen ja tietorakenteisiin liittyen. Tänä keväänä uusina kursseina sähköisen tentin ottavat käyttöön ainakin Johdatus tietokantoihin ja Ohjelmoinnin tekniikat.

Tässä tenttiviikon lähestyessä onkin hyvä hetki pohtia linjakkuutta… Vaikka tokihan kaikki opettajat arvioivat sitä, mitä opintojaksolla on opeteltu, eikö? 🙂

This entry was posted in events, teaching and tagged , , . Bookmark the permalink.