Testauspäivä aina supersuosittu

TTY:n ja Pitkyn jo perinteinen, kahden vuoden välein järjestettävä Testauspäivä oli taas menestys. TTY:n tietotalon isoin sali oli aivan tupaten täynnä – noin 280 henkeä innokkasta yleisöä. Päivä on osa isoja yhteisöseminaarejamme (muita ovat Projektinhallintapäivä  ja Oliopäivät), joissa kanssajärjestäjänä on Pitky. Niissä kaikissa annetaan yrityksille foorumi jakaa kokemuksiaan tärkeistä uusista asioista – hieman myös tutkijoiden ajatuksilla ryyditettynä. Tehdään siis horisontaalista ja vertikaalista osaamisen siirtoa ja toteutetaan TTY:n kaltaisen yliopiston olemassaolon keskeistä perustetta.

Päivän pääteemana oli testauksen tulevaisuus Suomessa. Juuri tulevaisuus on asia, jota yliopistojen pitäisi ajatella muita enemmän ja siksi tartuimme siihen tällä kertaa Testauspäivässä. Toimintaympäristöjen, liiketoimintamallien ja teknologioiden muuttuessa pitää testauksen pysyä vahvana ja jatkuvasti kehittyä entistäkin nopeammin. Ja pienten resurssien maassa testauksessakin on löydettävä uniikkia, erittäin vahvaa ajattelua ja osaamista.

Se juhlapuheista, mutta mitäs konkreettista asiaa siellä tällä kertaa oli? Annetaan mieluummin yleisön kertoa siitä. Tunnettu testausihminen Maaret Pyhäjärvi bloggasi päivän tunnelmista. Yleisön kertomia parhaita paloja on myös Twitterissä, missä tilaisuus käytti tunnusta #testaus14.

full_house_800

Sali oli aivan täyteen pakattu – mutta se vain lisäsi tunnelmaa.

Varsinaisen päivän jatkona on usein seuraavana päivänä jotain tarkennetumpaa ohjelmaa. Tällä kertaa kakkospäivänä oli teollisuusvetoisten tutkimusprojektien ATAC ja RATA tulosten esittelyä Testiautomaatiopäivässä, Twitterissä #testiautomaatio14. Sekin keräsi noin 200 kuulijaa – joista iso osa jaksoi olla paikalla jo toista päivää. Testaus selvästi kiinnostaa! ATAC keskittyy kompleksisten ohjelmistojärjestelmien testiautomaatioon, mikä on hyvin relevanttia teemaa myös pirkanmaalaiselle teollisuudelle. RATA kehittää robottiavusteista ohjelmistojen ja laitteiden testausta, mihin on Tampereelle syntynyt globaalisti eturivin osaamiskeskittymä. Hyvä testaus on tuotteiden menestyksen ja liiketoiminnan riskienhallinnan perusedellytys ja on hienoa, että meillä on siihen vahvaa kompetenssia. Me TTY:llä teemme kummankin projektin aihealueilla pitkäjänteistä tutkimus- ja kehitystyötä ja siirrämme myös opetuksen kautta osaamista tulevaisuuden osaajille.

Kummankin seminaarin esitysmateriaalit löytyvät niiden sivuilta. Seuraava Testauspäivä on taas kahden vuoden päästä, mutta TTY:llä järjestetään varmasti aihepiirin tilaisuuksia ennen sitä.

This entry was posted in events, news, research and tagged , , . Bookmark the permalink.