TTY:n ja Pitkyn testauspäivässa taas salin täydeltä tunnelmaa

2.6.2016 pidettiin jälleen TTY:n ja Pitkyn testauspäivä ja täydessä kahden ja puolensadan hengen auditoriossa oli taaskin tiivis tunnelma. Testauspäiviä on järjestetty jo vuodesta 1999 yhteistyössä Pitkyn kanssa. Jo ensimmäinen kerta oli jatkumoa Pitkyn ja TTY:n yhteistyölle. 1993 oli yritysten osaamisen kehittäminen aktiivista ja testaus oli siinä yksi tärkeäksi koettu alue. Silloin perustettiin Pitkyn vetämä valtakunnallinen ohjelmistotestaajien kerho Software Testers’ Club, jossa oli mukana toistakymmentä yritystä ja TTY:n ohjelmistotekniikan laitos. Kerhon puitteissa tuotiin maahan myös ulkomaista osaamista, mm. norjalaisen gurun Hans Shaeferin koulutukset, joita edelleen muistellaan muistellaan pirkanmaalaisissa yrityksissä. Päivän kulttuurihistoria on siis todella pitkä. Päivien sivut on onneksi säilytetty netissä – osaamme arvostaa ja tallentaa tärkeää historiaamme – ja onkin kiva katsoa, millaiset teemat olivat esillä vaikkapa vuonna 1999. Kaikkien aiempien päivien sivuihin on linkki tuoreimman päivän sivulta.

Mutta palataanpa nykyaikaan. Päivän teemana oli tällä kertaa testauksessa käytettävä teknologia ja tuoteteknologia. Kummassakin koetaan jatkuvasti uudistuksia. Testausteknologia mahdollistaa uusia asioita ja tuoteteknologian muutokset tuovat uusia haasteitaan laadulle ja testaukselle. Aiheista kuultiinkin erittäin kiinnostavia esityksiä pilvestä API-testaukseen tutkivalla testauksella. Laitoksen osalta Matti Vuori puhui ihmisenkaltaisten robottien testauksesta. Esitysten materiaalit löytyvät päivän sivuilta.

Päivän organisoinnista huolehti Matti Vuori ja puheenjohtajana toimi testaustutkimusta pyörittävä Hannu-Matti Järvinen. Tensu antoi, kuten aina, apua järjestelyissä.

Kuvassa Hannu-Matti avaamassa seminaaria

Kuvassa Hannu-Matti avaamassa seminaaria

Alla kuvassa päivän esiintyjiä. Ylärivissä päivän puheenjohtaja Hannu-Matti Järvinen, Teemu Vesala, Mika Katara ja Sakari Hoisko. Keskirivissä Samuli Lahnamäki, Olli-Pekka Puolitaival ja Antti Virtanen. Alarivissä Sami Jääskeläinen, Teemu Kanstrén, Maaret Pyhäjärvi ja Matti Vuori.

Testaus16_esiintyjakollaasi

Perinteiseen tapaan seminaarissa palkittiin parhaat TTY/TIE:n ja TaY/SIS:n opiskelijaprojektit Pitkyn stipendillä. Ryhmät olivat tällä kertaa monikansallisia. Pitky haluaakin omalta osaltaan, kuten tällaisilla symbolisilla stipendeillä, tukea ulkomaalaisten osaajien integroitumista yhteiskuntaamme. TTY:n ryhmän tuote on Valmet Technologiesille tehty WWW-pohjainen apuväline tuotannon karkeaan suunnitteluun eri tuotantopaikkojen välillä. Kehitetty tuote on helppokäyttöinen ja yksinkertainen, mutta samalla ominaisuuksiltaan riittävä. Tuote sai hyvää palautetta asiakkaalta ja on tuotantokäytössä. Myös ryhmän toiminnan laatu oli mainiota. Projektityökurssimme sivuilta löydät lisätietoa kurssin sisällöstä. Kurssille aletaan jo keräämään uusia aiheita syksyä varten. Niitä kokoaa Harri Sten. Alla TTY:n ryhmälle stipendiä jakamassa Pitkyn toiminnanjohtaja Ilpo Tolvanen, professori Kari Systä, professori Hannu-Matti Järvinen ja TTY:n kurssin opettaja Tero “Tensu” Ahtee (selin).

TTY:n ryhmälle stipendiä jakamassa Pitkyn toiminnanjohtaja Ilpo Tolvanen, professori Kari Systä, professori Hannu-Matti Järvinen ja kuvan ulkopuolella TTY:n kurssin opettaja Tero Ahtee (selin).Ryhmän jäsenet

TaY:n – eli lähitulevaisuudessa kanssamme Tampere 3:n… – ryhmästä ehti palkittavaksi vain puolet. Virtual university -projektiryhmä toteutti poikkeuksellisen laadukkaan sovelluksen vuorovaikutteisen sisällön lisäämiseen 360-videoihin.

TaY:n ryhmä

Testaus16_proj-stip-tayr-2016

Palkitut ryhmät kirjoittavat projekteistaan jutun kumppanimme Pitkyn nettisivuille, jolloin voimme tutustua heidän töihinsä tarkemmin.

Ilpo Tolvanen kertoi parilla sanalla Pitkyn kuulumisia sen 50-vuotisjuhlavuonna. Tulossa on jäsenille juhlatilaisuus ja aktiivista toimintaa mm. projektinhallintakerhossa PM Club Tampere ja naisverkostossa ICT Ladies Pirkanmaa ja monenlaista muuta. Kannattaa siis tulla mukaan.

Ilpo Tolvanen

Pieni kolmannen osapuolen sponsorointi antaa sopivaa taloudellista lisätukea ja tarjoaa myös tauoille relevantteja virikkeitä yleisölle. Tällä kertaa olivat esillä Symbio (mm. testausrobotiikkaa) ja FiSTB (testaajien sertifiointi).

Symbion ständi

FiSTB:n ständi

Viimeinen kuva todistaa, että testaus kiinnostaa nuoriakin!

Lapsi aulassa tauolla

Päivään liittyvät Twitter-viestit on merkitty hashtagilla #tretestaus16

Kiitos yleisölle, esiintyjille ja sponsoreille taas kerran mainiosta päivästä.
Nähdään Testauspäivän merkeissä taas viimeistään kahden vuoden päästä!

t. Matti Vuori

This entry was posted in conference, events, teaching. Bookmark the permalink.