Oppimisympäristöistä, viihtyvyydestä ja yhteisöllisyydestä

Kooditorion eteläkulmaa koristi vielä avajaisissa yli kaksimetrinen sitruspuu, josta ei valitettavasti ole kukoistuskaudella otettua kuvaa eikä edes tarkempaa tietoa lajikkeesta. Saimme sitruspuun Koskisen Jukalta, joka ei tuolloin itse ollut kastelemassa puuta TTY:n työhuoneellaan, jossa se oli kasvanut viimeiset vuodet.

Jostain kummallisesta syystä sitruspuu ei tuottanut kertaakaan satoa Kooditorioon siirtämisen jälkeen. Eräs laboratorioinsinööri uskoo, että se kuoli jo siinä vaiheessa, kun sitä muutossa sullottiin laitoksen käytävän väliovesta kohti Kooditoriota. Eräs tutkitohtori puolestaan uskoo, että unohdimme kastella sitruspuuta riittävästi Kooditoriossa. Olkoon syy mikä hyvänsä, kekriä ei tänäkään vuonna ollut tarpeen juhlia Kooditoriossa.

Ollaksemme rehellisiä, ainoa, mitä kooditoriossa kerättiin, oli pussillinen polttopuuta:

puu2 Tässä vaiheessa esitämme Koskisen Jukalle julkisen anteeksipyynnön mitä hienoimman sitruspuun hoidon laiminlyömisestä. Toivomme, että lieventävänä asianhaarana voidaan ottaa huomioon, että sitruspuun ravitseminen on unohtunut pääasiallisesti siitä syystä, että Kooditoriossa on pitänyt niin kiirettä koodailun parissa. Jos pari kertaa kastelut ovatkin päässeet unohtumaan, niin samaan aikaan on sentään saatu valmiiksi ihan älyttömän monta toimivaa harjoitustyötä.

dedispaiva

Nyt kekrin ja pyhäinpäivänkin mentyä, meillä on Kooditorion eteläkulmassa kovin tyhjän ja kolkon näköistä. Jonkinlainen uudelleensisustus lienee tarpeen… Tästä päästäänkin syvälliseen pohdintaan: minkälainen oppimisympäristön sisustuksen pitäisi olla? Meillä on Kooditoriossa sentään kahvinkeitin ja Tampereella toimivat softafirmat ovat mielellään sponsoroineet teekkareille kahvia. Syyslukukauden 2016 kahvit tarjoilee Intopalo.

freecoffee
On huippua, että firmoja kiinnostaa teekkareiden hyvinvointi. Intopalolla oltiin niin huolestuneita Kooditorion viihtyisyydestä, että he hankkivat Kooditorion “keittiöön” myös joitakin keittiövälineitä, ja se oli kyllä tarpeen. : )

kooditorion_keittiossaEi tässä Kooditorion nykyisessä sisustuksessa varmaan mitään varsinaista vikaa ole. Koodia syntyy ja kahvia keitetään tarpeen vaatiessa. Se, mitä itse kaipaisin eniten, kun astun sisään Kooditorion ovesta, on yhteisöllisyys. Assari ei ole se ainoa, joka voi neuvoa ongelmatilanteessa. Kaksi viisasta päätä, jolla on sema ongelma, ratkaisevat sen ongelman helpommin yhdessä kuin yksi viisas pää yksinään. Kooditorion pitäisi olla kohtaamispaikka, jossa ongelmia voi ratkoa yhteistyönä.

Sitä aina pohtii, että voisiko kalusteilla vaikuttaa siihen, miten oppimisympäristössä toimitaan, vai onko se yhteisöllisyys pelkästään toimintatavoista kiinni? Pitäisikö meidän hankkia kooditorioon kahvinkeittimen lisukkeeksi kahvipöytä, jonka ääreen voisi istua porukalla? : )

This entry was posted in news, teaching and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.