Johdatus ohjelmointiin valloitti tenttiakvaarion

Kurssilla Johdatus ohjelmointiin otettiin tänä keväänä käyttöön sähköinen tentti. Ensimmäiset tenttituloksetkin saatiin julkaistua viime viikolla. Nyt arviointi alkaa sujua jo rutiinilla: tarkastaja näkee testausskriptin tulosteesta muutamassa sekunnissa, tuleeko arvosanaksi 5 vai ei. Muita arvosanoja tosin joutuu katsomaan tarkemmin…

Sähköisiä tenttejä on toki tehty ennenkin, mutta ei näin suurilla kursseilla. TTY:n tenttiakvaario oli ääriään myöten täynnä toukokuussa, kun sadat opiskelijat halusivat saada tentin tehtyä ennen kesälomaa. Nyt tilaa on hyvin jo uusintatenttijöillekin. Onneksi TTY:lle on tulossa vuoden lopussa käyttöön uusi, valtakunnallinen tenttijärjestelmä ja samalla isompi tenttiakvaario.

Tämä kuva ei ole toukokuulta.

Tämä kuva tenttiakvaariosta ei ole toukokuulta.

Johdatus ohjelmointiin kurssin kokemusten mukaan sähköinen tentti toimii ohjelmointikurssilla mainiosti, koska tentin suoritusympäristö voidaan järjestää juuri samanlaiseksi kuin kurssin harjoitustyöympäristö. Kurssia Johdatus ohjelmointiin varten tenttiakvaarion koneille asennettiin Python-tulkit ja PyCharm-IDEt. Tenttitehtävät ovat hyvin samantyylisiä kuin kurssin ohjelmointitehtävät. Ainoa ero on siinä, että käytettävissä ei ole nettiyhteyttä (kurssin materiaalit ovat) eikä kaverilta voi kysyä neuvoa.

Nyt kesälomalle, mutta eiköhän oteta uusi tenttiakvaario tehokäyttöön Tietotekniikan laitoksen kursseille loppuvuonna!

This entry was posted in news, teaching and tagged , , . Bookmark the permalink.