Kamera kävi jälleen 3DFysio -hankkeessa!

Tässä kuvataan kohtausta, jossa käyttäjätutkija haastattelee kuntoutujaa 3DFysion käyttäjäkokemuksista.

Kokoonnuimme muutama viikko sitten iloisissa tunnelmissa Tampereen ammattikorkeakouluun fysioterapian tiloihin kuvaamaan videota, jonka tarkoituksena on esitellä käyttäjäkeskeistä suunnittelua ja käyttäjäkokemusta tieteenalana. Halusimme tuoda esiin tieteenalaa videolla käyttämällä oikeaa tutkimusesimerkkiä, ja valitsimme 3DFysio –hankkeen esimerkkitapaukseksi. 3DFysio –hankehan on esimerkillinen tapaus juuri tällaiseen demoon, koska käyttäjien näkökulma on niin vahvasti esillä sekä sovelluksen suunnittelussa, että meneillään olevassa pilottitutkimuksessa.

Halusimme saada aikaan lyhyehkön videonpätkän, jossa selkeästi kävisi ilmi, mitä on käyttäjälähtöinen suunnittelu sekä käyttäjäkokemus. Saimme iloksemme yhteistyöhön kuvan ja valaistuksen opiskelijat Rosan ja Teemun Tampereen ammattikorkeakoulusta. Saimme myös heti huomata, kuinka ammattitaitoisesti videoprojekti otettiin haltuun. Ideat kohtauksista ja teksteistä suhahtelivat ilmassa ennen kuvaussessiota ja pian meillä olikin olemassa käsikirjoitus ja story board.

Ote storyboardista 3DFysio –videoon.

Kuvaaminen oli tosi hauskaa! Me hankkeessa työskentelevät toimimme itse näyttelijöinä ja innostuimme rooleistamme niin paljon, että meitä piti välillä oikein hillitä, jotta saisimme asiallisen videon aikaiseksi. Hankkeen fysioterapeutit esittivät videolla fysioterapeuttia ja kuntoutujaa, hankkeen käyttäjätutkija esitti käyttäjätutkijaa, ja muut avustivat ryhmäkohtauksissa. Rosa ja Teemu pitivät hienosti homman hanskassa alusta loppuun ja ohjeistivat, mitä ja miten meidän oli tarkoitus tehdä kussakin kohtauksessa. He säätivät valaistusta asiantuntijan ottein. Kaikista kohtauksista otettiin monta ottoa. Ei haitannut, vaikka näyttelijöillä petti pokka aina välillä – eikös niin kuulukin käydä?
Saimme aikaiseksi kivan näköisiä pätkiä, joista Rosa työsti sopivan videonpätkän tarkoitustamme varten. Videota käytetään demona Tampereen teknillisen yliopiston opiskeluun ja tieteisiin liittyvissä tapahtumissa sekä sen avulla tuodaan myös esille 3DFysio –hanketta ja ylipäänsä etäkuntoutusta digitaalisin keinoin.

Tässä kohtauksessa fysioterapeutti ohjeistaa asiakasta 3DFysion käyttöön.

Kohtaus, jossa fysioterapeutti ohjaa kuntoutujan tekemää liikettä.

This entry was posted in Digikuntoutus. Bookmark the permalink.