TTYY:n ansiomerkki professori Hannu-Matti Järviselle

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan kunniavaliokunta on päättänyt kahdeksan ansiomerkin saajaa, joista yksi on Tietotekniikan laboratorion professori Hannu-Matti Järvinen. Ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle tunnustukseksi ansiokkaasta, hyviin tuloksiin johtaneesta toiminnasta ylioppilaskunnan hyväksi.

TTYY perusteli professori Järvisen valintaa seuraavasti: “Tämä henkilö on käynyt läpi matkan 80-luvun opiskelijasta ja mikrohiiren kesyttäjästä 90- ja 2000-luvun opiskelijamyönteiseksi professoriksi. Hän on osaltaan ollut esimerkillinen opettaja, opintojen ja koulutuksen kehittäjä, joka aina huolehtinut myös opiskelijoiden ja ympäristön muuttuvat tarpeet.

Mikrohiiret olivat pienoisrobotteja, jotka pantiin kilpailuissa selvittämään tiensä labyrintin lävitse. Vuonna 1984 mikrohiirien EM-kilpailut pidettiin Kööpenhaminassa. TTKK:n Manu-nimistä mikrohiirtä esitteli Hannu-Matti Järvinen. Mikrohiiriä toiminnassa voit nähdä Ylen Elävässä arkistossa.

Nykyään mikrohiiret ovat esillä kunniapaikalla laitoksen vitriinissä ja Hannu-Matti Järvinen opettaa kursseja Ohjelmistojen testausta ja Ohjelmistoarkkitehtuurit sekä ohjaa Tietotekniikan diplomityöseminaaria.

Onnea Hannu-Matille takuulla ansaitun ansiomerkin johdosta!

This entry was posted in news, people and tagged , . Bookmark the permalink.