3DFysio -projekti: Kävelevät tutkimushaastattelut luonnon helmassa

Kevät on parasta aikaa kaivaa esille vanha tuttu Brainwolk -kävelypalaverikonsepti, jota voi soveltaa moneen työtehtävään. Esimerkiksi puhelimitse tehtäviin tutkimushaastatteluihin, kuten me teemme 3DFysio -projektissa. Puolen tunnin mittaiset tutkimushaastattelut on näppärää hoitaa kauniissa ja rentouttavassa kevätluonnossa kävellen – haastattelijakin varmasti kuulostaa rentoutuneemmalta tällä tavalla kuin toimistossa istuen. Kävelyn ja luontokokemuksen hyviä vaikutuksia on varmaan turha alkaa käymään tässä läpi – ne lienevät jo tuttuja kaikille.

Sopivat työkengät käveleviin tutkimushaastatteluihin

Työvälineet kävelevässä haastattelussa ovat seuraavat: printattu haastattelurunko, kännykkä + nauhurisovellus (tarkista toimivuus etukäteen), headset ja sopiva ulkoiluvarustus.

Tarvittavat työvälineet käveleviin haastatteluihin metsätoimistossa (+ työpöytä)

Ja eikun menoksi!

 

Kerrataan tähän vielä varmuuden vuoksi Brainwolkin pääpointit. Brainwolk on joko pienessä ryhmässä tai yksin tapahtuva kävely, jonka aikana tehdään työtä. Sopivia työtehtäviä ovat mm. puhelinhaastattelut, kehityskeskustelut, ideoinnit, reflektointi, suunnittelu ja palautteen anto. Muistiinpanot voi tehdä joko kirjaamalla pääasiat ranskalaisilla viivoilla paperille (välillä saa pysähtyä, ja kirjoitusalusta on kätevä tähän) tai naururisovelluksella. Brainwolk antaa paljon, vaikka vaatiikin hieman viitseliäisyyttä lähteä ulos. Kävelytehtävän jälkeen olo tuntuu mukavalta ja rentoutuneelta, mutta samalla myös energiseltä, erityisesti jos sää on sattunut suosimaan. 3DFysio -projekti suosittelee kokeilemaan luovasti!

Näkymä metsätoimiston “ikkunasta”

Terveisin, Aino A. “kävelevä tutkija” 3DFysio -projektista

Ps. Mitä kuntoutujat ovat haastatteluissa sanoneet 3DFysio -sovelluksen käyttäjäkokemuksista fysioterapiakuntoutuksen työkaluna? Sehän se meidän tutkimusaiheemme tässä projektissa on. Pääsääntöisesti käyttäjäkokemukset ovat olleet hyviä. Kuntoutujat pitävät erityisesti sovelluksen tavasta näyttää fysioterapialiikkeet animaatioina – ne näyttävät liikkeet tarkasti ja auttavat muistamaan fysioterapiakäynnin jälkeen liikkeiden oikeaoppisen suoritustavan. Toinen erityisen tykätty ominaisuus on  kommunikaatiokanava, jonka avulla kuntoutujat voivat olla yhteydessä fysioterapeuttiin. Kommunikaatiokanavan avulla on mahdollista mm. kertoa muuttuneesta terveydentilasta ja kysellä neuvoja ja mahdollisia muutoksia fysioterapiaohjelmaan. Sen avulla voi myös saada tsemppausta ja kannustusta. Ylipäänsä on koettu hyvänä, että tämmöinen yhteydenpitomahdollisuus on olemassa. Tarkemmat tulokset pilottitutkimuksesta ovat tulossa tämän vuoden loppupuolella, kun kaikilla kuntoutujilla kuntoutus päättyy, ja saamme aineiston analysoitua.

This entry was posted in Digikuntoutus, Uncategorized. Bookmark the permalink.