Tervetuloa vierailulle!

Lukukausi lähenee loppuaan ja on hienoa voida todeta, että laitoksen henkilökunnan pitämien luentojen lisäksi meillä on ollut myös suuri määrä vierailuluentoja. Tutkimusyhteistyöhön ja väitöksiin liittyen vierailijoita tulee välillä kauempaakin. Viimeisen kuukauden sisällä meillä on käynyt esimerkiksi Jim Coplien (Gertrud&Cope, Mørdrup, Denmark) ja Susanne Bødker (Aarhus University, Denmark).

Opiskelijan kannalta sillä ei kuitenkaan ole isoa merkitystä, onko vierailuluennoija tullut suihkukoneella maailman ääristä vai hypännyt TKL:n kyytiin Keskustorilta. Vierailuluennoijat tamperelaisista yrityksistä tuovat yhtälailla konkretiaa ja elävöittäviä esimerkkejä teekkarin luentoarkeen.

Esimerkiksi tänään tietotekniikan koulutusohjelman fukseille ja vähän muillekin opiskelijoille esiteltiin kurssin Johdatus ohjelmointiin loppuhuipennuksena kaksi yrityselämän esimerkkiä siitä, mihin Pythonia on käytetty oikeissa töissä. Timo Lehtonen (Solita Oy) ja Jaakko Salonen (Gofore Oy) osasivat valita projekteistaan esimerkit, jotka olivat riittävän pieniä esiteltäviksi opiskelijoille ihan konkreettisesti
koodin tasolla, mutta silti riittävän suuria vakuuttaakseen aloittelevat ohjelmoijat. Aika huippua siihen nähden, että tammikuussa vasta tehtiin tällä opiskelijaporukalla Hello worldejä.

Palautteena opiskelijoilta kysyttiin, mikä vierailuluennossa oli hyvää. Yksi läsnäollut opiskelija kiteytti: “Sai oikeasti tietää mihin Pythonia voi käyttää harkkatöiden ja yöunien pilaamisen lisäksi”. Eli yliopisto-opettajan täydennykseksi on kiva kuulla myös totuuksia teollisuudesta.

Timo Lehtonen (Solita Oy) ja Jaakko Salonen (Gofore Oy) ehtivät luennon aikana ottaa myös selfien todisteeksi kahden tamperelaisfirman huipusta yhteisluennosta.

Timo Lehtonen (Solita Oy) ja Jaakko Salonen (Gofore Oy) ehtivät luennon aikana ottaa myös selfien todisteeksi kahden tamperelaisfirman huipusta yhteisluennosta.

Viimeaikoina laitoksemme opintojaksoilla ovat Solitan ja Goforen lisäksi vierailleet myös esimerkiksi Riku Rouvila (Leonidas), Janne Viitala (Sandvik), Mika Siikarla (Bitwise), Janne Sinivirta (Nitor Creations) ja Tuukka Ahoniemi (Digia). Aika vakuuttava lista yrityksiä siis! Kiitämme ihan kaikkia vierailuluennoijia kuluneesta lukuvuodesta! Erityisen hienoa on ollut, että välillä aloite vierailuluennon järjestämiseen tulee firman puolelta. Jatketaan tällä yhteistyön alueella samaan malliin ja toivotaan, että ensi lukuvuosi tuo joukkoon uusiakin tuttavuuksia!

Toivomme myös, että laitoksen blogi ja twittertili tuovat vierailuluennoijia muidenkin kuin kyseistä opintojaksoa suorittavien opiskelijoiden tietoisuuteen. Kaikki luennothan ovat julkisina tapahtumina avoimia jokaiselle kiinnostuneelle. Tervetuloa vierailulle, myös kuulemaan siis!

This entry was posted in teaching and tagged , , , . Bookmark the permalink.