Yritysyhteistyötä: Kahvipannu kuumana kooditoriossa

Kooditoriossa on tehty töitä yhdessä ja välillä yksinkin lukuvuoden 2014-15 ajan. Erityisesti tila on ollut kurssin Johdatus ohjelmointiin käytössä, mutta muidenkin kurssien päivystyksiä ja opiskelijoita on mahtunut mukaan.

Kooditoriossa on tehty töitä yhdessä ja välillä yksinkin lukuvuoden 2014-15 ajan. Erityisesti tila on ollut kurssin Johdatus ohjelmointiin käytössä, mutta muidenkin kurssien päivystyksiä ja opiskelijoita on mahtunut mukaan.

Kooditoriosta on alusta asti löytynyt kahvinkeitin, mutta syyslukukaudella kahvin keitteleminen jäi vähiin, koska harva opiskelija kuljettaa omaa kahvipakettia mukanaan. Kevätlukukaudeksi saimme onneksi 4 firmaa sponsoroimaan kahvit kooditorioon! Tammikuun kahvit sposoroi Solita, helmikuussa kofeiinitarjonta meni Goforen piikkiin, maaliskuun paahdot tarjosi Leonidas ja nyt huhtikuussa keitellään Vincitin laskuun.

Ekoja kahvikasseja Tietotekniikan laitokselle kiikuttaessaan Solitan Timo Lehtonen sanoi, että kahvisponsorointiin yrityksen on helppo tarttua. Ja se oli totta: jokaiselle kuukaudelle löytyi sponsori ihan heti. Tampereella selvästi välitetään tietoteekkareiden kofeiinitasapainon ylläpitämisestä!

Ekoja kahvikasseja Tietotekniikan laitokselle kiikuttaessaan Solitan Timo Lehtonen sanoi, että kahvisponsorointiin yrityksen on helppo tarttua. Ja se oli totta: jokaiselle kuukaudelle löytyi sponsori ihan heti. Tampereella selvästi välitetään tietoteekkareiden kofeiinitasapainon ylläpitämisestä!

Opiskelijat ovat olleet kahvijärjestelyyn tyytyväisiä. Tässä kiehautetaan perjantain aamukahvia.

Opiskelijat ovat olleet kahvijärjestelyyn tyytyväisiä, koodia on syntynyt rivitolkulla! Tässä kiehautetaan perjantain aamukahvia.

Homman idea ei kuitenkaan ole ollut pelkästään kofeiinitasapainosta huolehtiminen. Sitä tärkeämpää on yhteisöllisyyden luominen. Kahvin keittäminen yhdessä on ensimmäinen askel oikeaan suuntaan. Yhteisöllisyyteen on syytä panostaa tietotekniikan opetuksen kehittämisessä tulevaisuudessa vieläkin enemmän.

Kooditorio on tänä lukuvuonna havaittu hyväksi ja toimivaksi, mutta konseptia pitää kehittää vielä eteenpäin. Vuorovaikutusta pitää saada lisää sekä opiskelijoiden ja opettajien välille että opiskelijoiden keskuuteen. Yksi vuorovaikutuksen tärkeimmistä puolista on se, että opettamalla toisia oppii itsekin.

Goforen kahvin lisäksi tarjolla oli myös inpiroivaa kuvitusta.

Goforen kahvin lisäksi tarjolla oli myös inpiroivia sloganeita.

Solitan kahviin lurautettiin tietenkin Solitan maitoa.

Solitan kahviin lurautettiin tietenkin Solitan maitoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leonidaksella on ilmeisesti oma paahtimo.

Leonidaksella on ilmeisesti kokonaan oma paahtimo. Aika vaikuttavaa.

Vincitin teetä haudutettiin ankkateesihdissä.

Vincitin teetä haudutettiin ankkateesihdissä.

 

 

 

 

 

 

 

Ja mikä sen tärkeämpää kuin yhteistyö yliopiston ja firmojen välillä, vai mitä? : )

 

This entry was posted in news, teaching and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.