Hyvät ja hauskat ideat kannattaa toteuttaa

English summary: this blog is about a game and its creation process. The game is related to the forthcoming elections in Finland. The candidates all over the Finland have responded to questions asked by the Finnish TV and radio broadcasting company YLE. YLE has used these questions it its “vaalikone” but also published the questions and answers as open data. Otto Hylli, Iiro Viitanen and Antti Nieminen created a game to use that open data. In the game users should guess which party is behind each answer.

TTY:n Tietotekniikan laitoksella työskentelevä tohtorikoulutettava Otto Hylli keskusteli kaverinsa Iiro Viitasen kanssa YLEn julkaisemasta avoimesta datasta joka käsitti vaalikoneen kysymykset ja vastaukset. Oton idea oli rakentaa peli jossa käyttäjien pitäisi arvata minkä puolueen edustaja on kunkin vastauksen antanut. Usein se nimittäin on enemmän arvaamista kuin tietämistä. Iiro innostui ajatuksesta ja ehdotti pelin toteuttamista. Toinen toistaan yllyttäen Otto ja Iiro sitten pelin vapaa-aikanaan rakensivat. Otto rakensi palvelimen node.js ja Mongo teknologioita käyttäen OpenShiftin ilmaisversion tarjoamien resurssien päällä. Iiro teki Applen iOS laitteissa toimivan käyttöliittymän.
Erään työpalaverin päätteeksi Otto kertoi pelistä ja näytti pelin prototyypin, ja niin innostus tarttui myös professorikuntaan (Kari ja Tommi). Peli on nimittäin ajankohtainen, idea on hauska ja tässä on erinomainen esimerkki avoimen datan mahdollisuuksista. Laitokselta innostettiin sitten Niemisen Antti tekemään selaimessa toimiva Web sovellus. Lopputulos on nähtävissä osoitteessa http://puoluepeli.me.

Järjestelmän rakensivat osaavat ammattilaiset hyvin nopeasti, koska peli piti saada pelattavaksi ennen vaaleja. Kiireestä mm. luotettavuus ja kuormitus testit oli jätettävä tekemättä. Odotamme jännityksellä kaatuuko systeemi kuorman alla. Ajatuksenamme on raportoida kokemuksista vaalien jälkeen.

Olkoon tämä rohkaisuna uusille ideoille ja niiden toteutuksille. Nykyaikaiset teknologiat, pilvialustat ja avoin data tarjoavat mahdollisuuksia jotka on melko helppo realisoida.

Kysymykset ja kommentit osoitteeseen: info@puoluepeli.me

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *